feest organiseren

Hoe organiseer ik een feest?

Hoera, het is feest! Je hoeft niet in de stress te schieten, want met onderstaande tips organiseer je een grandioos feest. De allerbelangrijkste tip is: begin op tijd! Zeker als je het groots aan wilt pakken, kan tijd je grootste vijand zijn. Kies je voor een kringgesprek voor volwassen met een blokje kaas en een plakje leverworst, dan ben je snel klaar. Maar waarschijnlijk wil jij een feest dat iets spectaculairder is.

  • bedenk een thema
  • bepaal het budget
  • maak de uitnodigingen
  • maak de gastenlijst op
  • kies een locatie
  • bedenk de hapjes
  • kies iets speciaals

De voorbereidingen voor een feest

Vier je het feest thuis, in de tuin, in een garage, in een park of huur je een zaaltje? Jij mag kiezen. Hierna kies je een thema. Als verjaardag thema kun je je geboortejaar kiezen. Vier je een open huis feestje, maak er dan een bouwfeest van. Plak de ramen af met zeil, serveer je hapjes op de overgebleven plavuizen en van een stapel bakstenen bouw je een leuke bar. Voor elk feest kun je een aparte invulling bedenken. Een poolparty, een Spaans feest, etc. Maak de uitnodigingen in de themastijl. Je kunt kiezen voor een kaart of een digitale uitnodiging via een website.

feestelijke tips
Tips voor het organiseren van een feest

Extra feestelijke tips

Natuurlijk heb je iedereen gevraagd aan te geven of ze willen komen. Je weet nu de grote van de gastenlijst. Qua drank moet je rekenen op ongeveer 2-3 drankjes p.p. per uur. Vraag kennissen of hun zoon of dochter de drankjes wilt verzorgen, zodat jij ook een feestelijke avond hebt. Kies je voor catering of maak je de hapjes zelf? Heb je voor een thema gekozen, dan zorg je voor hapjes in die stijl. Laat je thema terugkomen in het servies en in de decoratie. Maak een playlist met passende muziek. Je feest wordt helemaal af als je je gasten verrast met iets speciaals. Denk bijvoorbeeld aan een tafelgoochelaar, een sneltekenaar, fotohokje met fotograaf die iedereen welkom heet en zich met iedereen bemoeit of een DJ.

Hoe organiseer ik een feest? Zo dus!