perfecte feestlocatie

Vier tips voor het kiezen van een feestlocatie

Als je een evenement organiseert, zul je veel op je bord hebben, wanneer het aankomt op het nemen van beslissingen. Het kiezen van de juiste plaats is een van de cruciale onderdelen van je evenement, omdat het een enorme impact heeft op de sfeer en verloop van het feest. Het belangrijkste is dat de locatie, datum, cateringopties, begeleiders en vele anderen van grote invloed zijn op de feestlocatie die je selecteert. Keuzestress? Hier zijn vier tips voor het kiezen van de ideale feestlocatie.

De ‘locatie van de locatie’

Toegankelijkheid is van vitaal belang voor je gasten, vooral als je feest voor alle leeftijden is. Het kan namelijk zijn dat sommige feestgangers slechts beperkt mobiel zijn. Je moet dus de beste locatie selecteren, afhankelijk van wie er aanwezig zal zijn. Het kan handig zijn, wanneer het gemakkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer.

De capaciteit

Ruwweg zou je het aantal gasten moeten kunnen schatten dat je verwacht, voordat je een feestlocatie kiest. Dit omvat het kiezen van een plaats die ook het aantal auto’s kan accomoderen, of in ieder geval een parkeerplaats op loopafstand heeft. Houd er rekening mee dat een kleine locatie een ongemakkelijke sfeer creëert. Het hebben van een groot aantal mensen betekent dat je ook aan hun wensen moet voldoen. Je moet prioriteren welke voorzieningen het belangrijkst zijn voor jouw evenement, zodat deze in ruime mate aanwezig zijn voor je bezoekers. Overweeg de toegankelijkheid van ingangen, toiletten, tafels, het podium, de bar en serveerstations. Deze beïnvloeden de flow van een evenement.

feestlocatie kiezen
Kies de perfecte feestlocatie

Techniek en Decor

Veel locaties bevatten een decor of verlichting met extra technieken en effecten. Dit geeft je gast een feestgevoel met een geweldig spectrum van decoratie en diensten. Overweeg dus de eenvoudigste manieren om de aangeboden opties te elimineren door vast te stellen welke sfeer je voor jouw gasten wilt creëren. Je hebt ze meestal namelijk niet allemaal nodig. Moet het evenement professioneel, informeel of privé zijn? Met de juiste technieken en decor weet je altijd de juiste snaar te raken.

Kosten

Hoge kosten van een evenement kunnen onnodige angst veroorzaken, terwijl je daarentegen blij en gelukkig zult zijn als je een goedkope locatie krijgt die aan al je behoeften voldoet. Dus houd rekening met de kosten van een locatie, eventuele extra kosten, inclusief kosten voor het gebruik van de ruimte door verkopers, parkeren, verhuur, het bieden van transport en het afsluiten van een aanvullende verzekering.