Feestlocatie kiezen

Zo kies je de leukste feestlocatie!

Bij een feestje hoor natuurlijk een locatie en het is goed voor te stellen dat je dat liever niet thuis doet. In dit artikel vind je een aantal tips waarmee je makkelijk de juiste locatie uit kunt kiezen.

Op welke plek?

Voor jezelf is het natuurlijk handig als de locatie niet te ver van je huis is, denk echter ook aan je gasten. Als de gasten uit verschillende plaatsen komen is een locatie in het midden wellicht uitnodigender.

Heb je een thema?

Als je een feest geeft in een bepaald thema, is het natuurlijk leuk als de locatie dit thema versterkt. Denk aan een Hawaii-feestje op het strand of een Boeren barbecue in een schuur. Als je geen specifiek thema hebt, denk dan na over welke sfeer je wilt stimuleren op je feest. Een grote open ruimte geeft bijvoorbeeld een hele andere sfeer dan een intiem donker zaaltje.

De kosten

Ook niet onbelangrijk zijn de kosten. Stel vooraf je budget vast en verspil geen tijd aan het bekijken van locaties die daar buiten vallen. Als je toch gaat wordt je misschien verleid om over je budget te gaan en door je uitgaven vooraf vast te stellen beperk je de keuzes.

Praktische zaken feestlocatie
Houd ook rekening met praktische zaken als een bar bij het kiezen van een feestlocatie

Maak een lijst

Maak een lijst met alle punten waar de locatie voor jou absoluut aan moet voldoen, vul deze lijst aan met dingen die je een pluspunt vind en zaken die je absoluut niet wilt. Op de manier kun je alle potentiƫle locaties makkelijk scannen en afstrepen. Dit maakt je keuze makkelijker en scheelt veel tijd.

Praktische zaken

Denk ook aan gewenste faciliteiten. Zijn er genoeg toiletten? Wil je een bar? En komen er mogelijk gehandicapte gasten waar de locatie ook toegankelijk voor moet zijn. Door vooraf de praktische aspecten op een rijtje te zetten, kom je niet voor verrassingen te staan.