Een bijzonder trouwfeest organiseren kan een fikse klus zijn

Trouwfeest organiseren

Een trouwfeest organiseren kan al snel erg ingewikkeld en vooral erg duur worden. Daarom lijkt het me handig om jullie enkele tips te geven om kosten te besparen en er toch nog een knallend feestje van te maken.

Budget

Bepaal eerst en vooral een budget. Zonder budget weet je immers niet wat je kunt uitgeven tijdens de organisatie van het feest. Ga samenzitten met je partner en eventueel ook met je ouders of anderen die mee willen betalen. Het is namelijk erg traditioneel dat de ouders het kostuum of de bruidsjurk cadeau geven.

De juiste datum

De dag waarop je trouwt kan veel invloed hebben op de prijs. Een burgerlijk huwelijk is op weekdagen vaak een stuk goedkoper dan in het weekend. Dit geldt ook voor vele feestzalen en eventuele locaties om foto’s te nemen.

De gastenlijst

Durf namen te schrappen van je gastenlijst! Een feestje met diner kan al snel erg duur worden en dus is het aantal genodigden van groot belang. Voel je zeker niet verplicht om erg verre familie uit te nodigen. Ook vrienden die je al erg lange tijd niet meer hebt gezien, hoef je niet uit te nodigen. Al deze personen kun je wel uitnodigen voor een eventuele receptie of dansfeest.

Eten is een belangrijk onderdeel van een trouwfeest

Versiering

Wie een beetje creatief is, kan al snel zelf versiering maken. Denk hierbij aan bloemstukjes, kunstwerkjes om op elke tafel te zetten. Hoe meer je zelf doet bij de organisatie van je trouwfeest, hoe minder geld je moet uitgeven aan zogenaamde experts. Ga gerust eens kijken in tweedehandswinkels of op rommelmarkten. Vaak kun je er voor een zacht prijsje oude vazen, beeldjes of andere antieke stukjes op de kop tikken.

Hopelijk helpen deze tips bij de organisatie van je trouwfeest. Het heeft mijn man en mezelf alvast heel wat kosten bespaard en we hadden toch een superleuk feestje!