Bar

Horeca koelkast kopen? Hier de beste merken en tips

Een goede horeca koelkast is onmisbaar in iedere keuken. Een goede horeca koelkast is gemaakt van RVS, roestvrijstaal, en is te verkrijgen in allerlei vormen en maten. Voor iedere keuken is er dus een koelkast te verkrijgen. De beste merken zijn Gram, SARO, Exquisit, Diamond, Modular en Diverso. Ieder merk heeft weer zijn eigen punten waar die goed in is, maar over het algemeen lijken deze merken sterk op elkaar. Afhankelijk van de grootte van de keuken is er een koelkast te kiezen naar wens. Hoe groter het restaurant is, hoe groter de koeling moet zijn, omdat je ook veel meer producten moet hebben. Om efficiënt te kunnen werken is een goede horeca koelkast een pré, om alle producten goed te bewaren. Zie hier meer producten die de producten in jouw horecazaak kunnen koelen. 

Producten zo lang mogelijk vers houden

Door het gebruik van een goede koeling kun je de houdbaarheid van de producten verlengen. Om de houdbaarheid goed te houden, is het aan te raden om al het voedsel te vacumeren, zodat bacteriën en andere micro-organismen geen kans hebben om te overleven, zie hier meer producten over het langer houdbaar houden van de producten die je hebt. Het stickeren van elk product die je hebt is ook erg belangrijk. Vaak staat er namelijk niet op hoe lang iets houdbaar is. Door te stickeren kun je zien wanneer je het product hebt geopend en kun je later dus een inschatting maken of het product wel of niet te gebruiken is. Het hebben van een geordende koelkast is belangrijk om gemakkelijk de producten te vinden die je nodig hebt. Leg dus alle producten die hetzelfde zijn bij elkaar, zodat je weet waar alles ligt en je tijdens het bereiden van een maaltijd niet hoeft te zoeken naar dat ene stukje vlees.

Bar in een club.
Bar in een club.

Het kiezen van de juiste maat koelkast

De grote van de koelkast waar je voor gaat hangt af van een aantal factoren. De keuze hangt af van de grootte van de horecazaak, de hoeveelheid producten die in de koeling moeten en hoeveel ruimte je hebt. Als je weinig ruimte hebt, maar toch een grote koeling nodig hebt, dan is het aan te raden om ook een werkbank te gebruiken waar een koeling onder zit. Heb je een grote keuken en heb je veel koelruimte nodig, kies dan voor een grote koeling. Zie hier meer producten om jouw producten te koelen. De koelingen in een restaurant zitten vaak erg vol en zijn dan onoverzichtelijk. Gebruik liever een iets te grote koeling dan dat je met een te kleine koeling werkt die helemaal vol zit.